Tuesday, 9 May 2017

Letupan 'bom' di Kempadang

Hari ini..aku memandu kereta..sampai di persimpangan lampu isyarat Kempadang / Sungai Soi lampu bewarna merah.. Maka aku pun memberhentikan kenderaan.

Tiba-tiba aku dikejutkan dengan satu bunyi letupan yang amat kuat seakan bom sehingga bergegar sedikit kereta. Aku cemas seketika... Aku sempat melihat sesuatu bewarna hitam melayang melalui cermin sisi kereta. Aku berfikir..apakah yang berlaku..ada kes tembakan kah?..adakah tayar kereta aku meletup??

Aku memerhatikan keadaan kereta dari dalam...tiada tanda kereta ku senget. Aku memerhati tayar hadapan dan belakang sebelah kanan..tiada apa yang berlaku..

Aku memerhati kawasan sekitar... Terlihat sebuah lori besar yang berhenti di tepi jalan sedang berasap dengan banyaknya. Semua orang yang berada disitu memerhati apa yang berlaku.. Memang kuat bunyinya sehinggakan orang di kedai makan pun keluar melihat apa yang berlaku.
Aku rasa..tayar lori tu yang meletup dan melayang serpihannya ke seberang jalan... Bahaya kalau ianya melayang pada penunggang motosikal

No comments:

Post a Comment