Friday, 7 September 2018

Harga Shell V-Power Racing

Cerita pasal bahan api kenderaan kita biasa dengar petrol dan diesel. Petrol pulak jenis RON95 atau dipanggil minyak kuning dan RON97 minyak hijau.

Tapi kalau korang pergi isi di Shell korang mungkin akan jumpe Shell V-Power Racing. Mak aiiii...siap racing tu. Nozel kaler Merah. Pasal ape aku kate mungkin akan jumpe? Sebab tak semua stesen Shell jual bahan bakar ni. Pasal mahal wooo!!

Berapa harga minyak merah Shell V-Power Racing ni? Kalau RON95 RM2.20/L dan RON97 RM2.65/L. Ni harga tak murah-murah jugak walau dah lebih 100 hari. Hancing bau petrol. Hahaahaa...

Eh melalut pulak.. berapa harga Shell V-Power Racing ni? Untuk hari ini harganya ialah RM3.50/L. Hahahaa... taraaaaa...


Ni ada sorang brother tu naik skuter gedabak (sorry la nama skuter tak habis ngaji lagi) isi minyak merah ni... woww!! Mesri laju mencanak berdesup bak kuda ku lari gagah berani ni moto dia.

15 comments:

  1. harga myk v-power racing skrg brpa 15/10/18.?

    ReplyDelete
  2. v power racing skrg dh upgrade dynaflex..siap detergen untk cuci kotoran enapan petrol.

    ReplyDelete
  3. kalau pakai v power rase ringan sikit kenderaan yng dipandu dan cept hbis minyak..pendapat saye lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kenderaan mencanak pergi...mcm tu jgk perginya minyak nye

      Delete
  4. Aku dah try minyak v-power racing ni. Utk performance mmg rasa beza yg ketara. Berdesup jg kereta myvi aku baru tekan minyak sikit. Tapi harga boleh tahan mahal, rm3.40/liter. Anyway, sbnrnya aku salah parking since aku nmpk kwsn ni je la yg kosong. Aku ingatkan sama je ron97 n v-power ni. Rupanya beza sgt2. Hahahaha. Tp xpe la, org kata, x cuba x tau. Hehe. Pengajarannya, mmg x la aku nak isi v-power ni lg��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepuk poket masing2..hihii... minggu lepas 21.01.2019 harga v power racing rm3.16... masih tinggi

      Delete
  5. Harga V-Power Racing pada 30 Mac 2019 ialah RM3.38

    ReplyDelete
  6. Baik isi RON 100 la cm ni..

    ReplyDelete
  7. V power racing 24/10/2021... Rm3.60/liter dan aku mmg pakai die..1300km prjalanan..60liter je pakai..mantapp..wira 1.5sohc injection mmc ..

    ReplyDelete