Wednesday, 23 December 2015

Sri Penambang Seafood Kuala Selangor

Edisi JJCM jalan-jalan cari makan kali ini ke gerai kampong tepi sungai yg sempoi tapi meletop katanya..

Lokasi di Sri Penambang Seafood... Pasir Penambang Kuala Selangor - Selangor Darul Ehsan
Apa yg meletop? Menu udang galahnya menjadi bualan..viral..di alam maya..

Semalam tapau dua bungkus mee rebus udang galah. Pehhhhh !!! Entah apa la yang dia campur dalam menu ni... Rasa nak ulang lagi pulak oder..hahaa

Sebungkus mee rebus ni kalau orang kurang kuat makan memang boleh makan 2 orang tu...ada 3 ekor udang galah, telor sebiji dan ayam sikit dalam tu...

Haaa??? 3 ekor udang galah dlm mee tu untuk rege RM9 tu

Mana nak cari? Lokasi Sri Penambang Seafood ni... Kalau dari arah Kuala Lumpur, sampai pekan Kuala Selangor, turun jambatan, jumpa traffic light Giant, depan sikit ada deretan kedai baru sebelah kanan..ada kedai Yang Yang.. Romantika dll...masuk lorong yang hujung sekali..gerai ni kat belalang bangunan tu...dekat jeti nelayan

Atau...sampai traffic light giant tu ambil kanan..masuk kt bangunan kedai baru tu..jln smpi ujung..kedai makan ni kat belakang bangunan tu

Beroperasi dari jam 10 pagi sehingga 11 malam. Tutup pada setiap Isnin..

Ok bye...

Menu Sri Penambang Seafood


Pemandangan tepi warong...jeti nelayan

Stok udang hidup tepi warong

Rupa warong udang galah Sri Penambang Seafood...sempoi tak?

Waktu operasi Sri Penambang Seafood

Belakang tu jeti nelayan

Udang galah masak merah

Simpang......dah dekat dah tu....

2 comments:

  1. Memang mantopp rasa masakan dia..korang musti cuba..dah cuba pasti nak ulang siaran lg wehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rase sekali...pasti nak lagi...heheee

      Delete